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Registros recuperados : 188 | |
103. | | SANTOS, M. R. A. dos; TIMBÓ, A. L. de O.; CARVALHO, A. C. P. P. de; MORAIS, J. P. S. Avaliação de substratos e adubos orgânicos na aclimatização de plântulas de Heliconia psittacorum. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 10, p.1049-1051, out. 2004 Notas Científicas.
Título em inglês: Evaluation of substrates and organic fertilizers in the acclimatization of plantlets of Heliconia psittacorum. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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104. | | SILVA, A. G.; SANTOS, M. R. A. dos; FERNANDES, C. de F.; LIMA, R. A; FACUNDO, V. A. Atividade fungicida do óleo essencial de Hedychium coronarium J. Koening sobre Thanatephorus cucumeris e Fusarium oxysporium in vitro. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S218, ago. 2006. Suplemento. Resumo 0385. Trabalho apresentado no 39. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2006, Salvador. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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105. | | SANTOS, M. R. A. dos; LIMA, R. A.; FERNANDES, C. de F.; SILVA, A. G.; FACUNDO, V. A. Atividade fungicida do óleo essencial de Piper marginatum L. (PIPERACEAE) sobre Fusarium oxysporum (SCHLECHT) in vitro. Separata de: Saúde e Pesquisa, Maringá, v. 4, n. 1, p. 09-14, jan./abr. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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106. | | LIMA, R. A.; SILVA, A. G.; SANTOS, M. R. A. dos; TEIXEIRA, C. A. D.; FACUNDO, V. A. Atividade inseticida do óleo essencial de folhas de Schinus terebinthifolius RADDI (FAMÍLIA: ANACARDIACEAE) sobre Hypothenemus hampei FERRARI (COLEOPTERA: SCOLYTIDAE). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA RONDÔNIA, 1., 2010, Porto Velho. Anais... Porto Velho: Embrapa Rondônia, 2010. 40p. (Embrapa Rondônia. Documentos, 140). Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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107. | | ALVES, A. A.; FERNANDES, C. de F.; SANTOS, M. R. A. dos; LIMA, R. A.; SANTIAGO, V. Atividade antifúngica do óleo essencial de Piper marginatum sobre Thanatephorus cucumeris e Fusarium oxysporum in vitro. Fitopatologia Brasileira, Brasília, DF, v. 31, p. S211-212, ago. 2006. Suplemento. Resumo 0360. Trabalho apresentado no 39. Congresso Brasileiro de Fitopatologia, 2006, Salvador. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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108. | | LIMA, R. A.; SANTOS, M. R. A. dos; SILVA, A. G.; TEIXEIRA, C. A. D.; FACUNDO, V. A. Atividade de repelência do extrato acetônico de raízes de Piper hispidum H.B.K. sobre Hypothenemus hampei Ferrari. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 59.; REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 31.; CONGRESSO LATINOAMERICANO Y DEL CARIBE DE CACTÁCEAS Y OTRAS SUCULENTAS, 4.; CONGRESS OF INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR SUCULENT PLANT STUDY, 30., 2008, Natal. Atualidades, desafios e perspectivas da botânica no Brasil: anais. Natal: UFERSA: UFRN: SBB, 2008. 1 CD-ROM. Meta 2008. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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109. | | LIMA, R. A.; SANTOS, M. R. A. dos; SILVA, A. G.; TEIXEIRA, C. A. D.; FACUNDO, V. A. Atividade repelente do extrato acetônico das folhas de Piper hispidum H.P.K. sobre Hypothenemus hampei Ferrari. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 59.; REUNIÃO NORDESTINA DE BOTÂNICA, 31.; CONGRESSO LATINOAMERICANO Y DEL CARIBE DE CACTÁCEAS Y OTRAS SUCULENTAS, 4.; CONGRESS OF INTERNATIONAL ORGANIZATION FOR SUCULENT PLANT STUDY, 30., 2008, Natal. Atualidades, desafios e perspectivas da botânica no Brasil: anais. Natal: UFERSA: UFRN: SBB, 2008. 1 CD-ROM. Meta 2008. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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110. | | VIEIRA JÚNIOR, J. R.; CÔRTES, R. A.; SILVEIRA, S. F. da; FERNANDES, C. de F.; SANTOS, M. R. A. dos. Antibiose direta de rizobactérias de maracujazeiro amarelo contra fitopatógenos da cultura. In: REUNIÃO AMAZÔNICA DE AGROECOLOGIA, 1., 2007, Manaus, AM. A agroecologia no contexto amazônico: relatos de experiência. Manaus: Embrapa Amazônia Ocidental, 2007. 1 CD-ROM. il.color. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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112. | | SANTOS, M. R. A. dos; LIMA, R. A.; FERNANDES, C. de F.; BRAGA, A. G. S. B.; FACUNDO, V. A. Antifungal activity of Hedychium coronarium J. König essential oil against Fusarium oxysporum Schlecht and Thanatephorus cucumeris (A.B. Frank) Donk in vitro. Ciência e Natura, Santa Maria, v. 36, Ed. Especial II, p. 683-687, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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118. | | FERREIRA, M. das G. R.; SANTOS, M. R. A. dos; ROCHA, R. B.; BRAGADO, A. C. R. Indução de calos em explantes florais de Theobroma grandiflorum Schum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FLORICULTURA E PLANTAS ORNAMENTAIS, 17.; CONGRESSO BRASILEIRO DE CULTURA DE TECIDOS DE PLANTAS, 4., 2009, Aracaju. Ciência, inovação e sustentabilidade: anais. Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Rondônia. |
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Registros recuperados : 188 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
07/02/2017 |
Data da última atualização: |
06/05/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SILVA, L. F. da; GUERRA, C. C.; KLEIN, D.; BERGOLD, A. M. |
Afiliação: |
LETICIA FLORES DA SILVA, CNPUV; CELITO CRIVELLARO GUERRA, CNPUV; Diandra Klein, Faculdade de Farmácia, Universidade de Caxias do Sul; Ana Maria Bergold, Laboratório de Química Farmacêutica, Universidade Federal do Rio Grande do Sul. |
Título: |
Solid cation exchange phase to remove interfering anthocyanins in the analysis of other bioactive phenols in red wine. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistryl, v. 227, p. 158-165, 2017. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.01.087 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bioactive phenols (BPs) are often targets in red wine analysis. However, other compounds interfere in the liquid chromatography methods used for this analysis. Here, purification procedures were tested to eliminate anthocyanin interference during the determination of 19 red-wine BPs. Liquid chromatography, coupled to a diode array detector (HPLC-DAD) and a mass spectrometer (UPLC-MS), was used to compare the direct injection of the samples with solid-phase extractions: reversed-phase (C18) and strong cation-exchange (SCX). The HPLC-DAD method revealed that, out of 13 BPs, only six are selectively analyzed with or without C18 treatment, whereas SCX enabled the detection of all BPs. The recovery with SCX was above 86.6% for eight BPs. Moreover, UPLC-MS demonstrated the potential of SCX sample preparation for the determination of 19 BPs. The developed procedure may be extended to the analysis of other red wine molecules or to other analytical methods where anthocyanins may interfere. Chemical compounds studied in this article trans-Resveratrol (PubChemCID: 445154); trans-?-Viniferin (PubChemCID: 5315233); Quercetin (PubChemCID: 5280343); Myricetin (PubChemCID: 5281672); Kaempferol (PubChemCID: 5280863); trans-Cinnamic acid (PubChemCID: 444539); trans-Piceid (PubChemCID: 5281718); Taxifolin (PubChemCID: 439533) Keywords Bioactive phenols; Red wine; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Diode array detector; Sample purification |
Palavras-Chave: |
Bioactive phenols; Diode array detector; Mass spectometry; Red wine; Sample purification. |
Thesaurus NAL: |
Liquid Chromatography. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154893/1/Published-version-2017.pdf
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Marc: |
LEADER 02219naa a2200241 a 4500 001 2062946 005 2019-05-06 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.01.087$2DOI 100 1 $aSILVA, L. F. da 245 $aSolid cation exchange phase to remove interfering anthocyanins in the analysis of other bioactive phenols in red wine.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aBioactive phenols (BPs) are often targets in red wine analysis. However, other compounds interfere in the liquid chromatography methods used for this analysis. Here, purification procedures were tested to eliminate anthocyanin interference during the determination of 19 red-wine BPs. Liquid chromatography, coupled to a diode array detector (HPLC-DAD) and a mass spectrometer (UPLC-MS), was used to compare the direct injection of the samples with solid-phase extractions: reversed-phase (C18) and strong cation-exchange (SCX). The HPLC-DAD method revealed that, out of 13 BPs, only six are selectively analyzed with or without C18 treatment, whereas SCX enabled the detection of all BPs. The recovery with SCX was above 86.6% for eight BPs. Moreover, UPLC-MS demonstrated the potential of SCX sample preparation for the determination of 19 BPs. The developed procedure may be extended to the analysis of other red wine molecules or to other analytical methods where anthocyanins may interfere. Chemical compounds studied in this article trans-Resveratrol (PubChemCID: 445154); trans-?-Viniferin (PubChemCID: 5315233); Quercetin (PubChemCID: 5280343); Myricetin (PubChemCID: 5281672); Kaempferol (PubChemCID: 5280863); trans-Cinnamic acid (PubChemCID: 444539); trans-Piceid (PubChemCID: 5281718); Taxifolin (PubChemCID: 439533) Keywords Bioactive phenols; Red wine; Liquid chromatography; Mass spectrometry; Diode array detector; Sample purification 650 $aLiquid Chromatography 653 $aBioactive phenols 653 $aDiode array detector 653 $aMass spectometry 653 $aRed wine 653 $aSample purification 700 1 $aGUERRA, C. C. 700 1 $aKLEIN, D. 700 1 $aBERGOLD, A. M. 773 $tFood Chemistryl$gv. 227, p. 158-165, 2017.
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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